Het Pauperparadijs

Tickets direct te gebruiken Veilig betalen met iDeal 100% ticketgarantie

Tickets bestellen

Slechts 4 weken te zien!
Mail mij dit uitje

Het Pauperparadijs
+ GRATIS rang-upgrade

Na het grote succes in Veenhuizen komt theaterspektakel Het Pauperparadijs naar Amsterdam. Het Pauperparadijs is te zien van 4 t/m 29 juli 2018 in Koninklijk Theater Carré. Bijna 100.000 bezoekers genoten de afgelopen twee zomers al van deze actuele voorstelling van Tom de Ket (o.a. bekend van ‘De Verleiders’), gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen. Met indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperband wordt het nu in Carré een onvergetelijke ervaring.

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

Het Pauperparadijs vertelt het verhaal van de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling gedeporteerd wordt naar Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag  maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten naar Amsterdam.


“Regisseur Tom de Ket weet de fictie knap te vermengen met de overvloed aan harde feiten.”  NRC Handelsblad****

“Je komt ogen en oren tekort in deze even originele als zinderende voorstelling.” Scenes*****

“Prachtige aanstekelijke muziek, van fluisterend ijl tot stevige rock en rauwe raps, eigenzinnig en oprecht.”  Trouw*****

Tom de Ket regie, script | Suzanna Jansen dramaturgie | Lavalu compositie | Michiel Voet decorontwerp | Lonneke van Leth choreografie

https://www.eventim.nl/tickets.html?affiliate=DP1&esid=2113151&exclusive_dealid=56399&fun=page&pagename=promotionpage

Categorieën